Rectificare cu bani puţini pentru Bihor

Data publicării:
rectificare buget 161214

Prin Ordonanţa de Guvern numărul 74 emisă în această lună, peste 18 milioane de lei vor fi transferaţi în contul a 33 de primării bihorene.

"E o sumă care nu închide datoriile comunelor, dar rezolvă o parte din ele", consideră Horia Carţiş, şeful de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor

Pentru reprezentanţii primăriei din Sânmartin, care a primit acum aproape un milion de lei, rectificarea bugetară:

"A fost o surpriză pentru noi. Aşteptam pentru învăţământ ceea ce s-a şi primit, 455 de mii", dezvăluie Monica Bogdan, şefa departamentului economic din Primăria Sânmartin.

Banii veniţi în plus vor fi folosiţi pentru plata unor datorii către firmele care au efectuat lucrări de canalizare şi modernizare contractate în 2009.

În contul Consiliului Judeţean Bihor vor mai intra alte 3 milioane 2 sute de mii de lei. Cea mai mare parte, adică trei milioane de lei, va fi folosită pentru plata angajaţilor din învăţământul special.

"Cealaltă componentă, de 322 de mii de lei, sunt transferuri de la bugetul de stat pentru drepturile acordate persoanelor cu handicap", susţine şeful de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor.

Specialiştii au observat că, în condiţiile în care Bihorul se situează între primele 10 judeţe în ceea ce priveşte contribuţia la bugetul statului, la rectificări se află în coada clasamentului.

Sumele alocate prin rectificare bugetară vor intra în conturile primăriilor cel mai târziu la începutul lui 2015.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Darius Pop
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri