Referendumul ar putea fi reluat în 2016. Primarul Ilie Bolojan și-a asumat o parte din eșecul consultării de duminică

Data publicării:
bolojan la vot

„Va fi o discuție în această toamnă. Trebuie să convenim asupra proiectelor pe care să le susținem și cred că atunci e va lua o decizie și în ceea ce privește Sînmartinul și Oșorhei care nu pot merge decât cumulat acum. Ori merg cumulat, ori nu merg", a declarat, luni, Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Referindu-se la referendumul de duminică, Ilie Bolojan și-a asumat o parte din eșec. Primarul de Oradea susține că mulți localnici nu au mers la vot pentru că nu-l agrează ori sunt nemulțumiți de anumite decizii ale primăriei.

"Nu ajută pensionarii.
- A fost un vot antiprimar? - Da."

Bolojan consideră că a contat și îndemnul public sau discret al PSD și UDMR către membrii și simpatizanții acestora să nu participe la referendum: "Nu a fost un vot politic, dar a fost un sabotaj politic care s-a bazat pe niște lucruri care nu țin cont de viitorul și de prosperitatea acestui oraș. Ci numai de niște calcule din astea de genul hai să vedem ce o să facem în 2016."

TC OUT 00 31 40

Primarul Ilie Bolojan a precizat că datele statistice indică faptul că maximum jumătate din cei 190 de mii de orădeni cu drept de vot participă la consultările electorale. Pe lângă aceasta, între 10 și 15% dintre orădeni nu mai locuiesc la adresele din cărțile de identitate. Edilul spune că mulți cetățeni cred că proiectul a fost generat de interese ascunse: "Ceva tot se fură, cineva are un calcul de beneficii nelalocul lor și atunci aceste lucruri prind mult mai ușor decât lucrurile pozitive."

„Oamenii nu sunt convinși de faptul că unirea asta cu Oradea și cu cei de acolo ar reprezenta o sursă de venit mai bună."

„Nu au vrut să înțeleagă, înseamnă că nu au vrut să fie Oradea mai mare."

Reporter: Laura Breb
Operator: Robert Rezmuves

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri