Reîntâlnire după 50 de ani. Absolvenţii generaţiei 1964 de la colegiul "Gojdu" s-au reunit

Data publicării:
generatie 160614

Din cei 161 de elevi, au fost prezenți la strigarea catalogului 86. Mulți dintre ei au revenit la Oradea din Statele Unite ori Germania, dar şi din alte părţi ale României.

"Sunt mulți în străinătate dintre absolvenți. E un eveniment emoționant pentru că îi vezi cum sunt ca niște copii pe coridoarele liceului", spune Ioan Cohut, de la Asociația Absolvenților "Emanuil Gojdu".

Printre cei prezenți s-au numărat și George Vaida, care este acum unul dintre cei mai respectați medici anesteziști din New York. El a plecat din România în Statele Unite în anul 1974, după terminarea facultății de medicină. Își aduce aminte cu plăcere de vechii colegi și a venit cu un mesaj pentru actuala generație: "Trebuie să fii mândru că ești crescut aici, în țara asta, unde este așa o cultură vastă și complexă."

Din generația '64 face parte și Titus Tărău - sportiv de performanță, jucător al naționalei de baschet în perioada 68-74. El se mândrește cu titlul de cel mai bun sportiv al anului 1973 în baschet.

"Poți să te naști talent și să mori speranță, fără muncă nu faci nimic. Eu nu am fost un sportiv deosebit de talentat, dar prin muncă am compensat și am ajuns numărul 1."

Cu lacrimi în ochi și emoționați ca și cum ar fi fost în prima zi de școală, "gojdiștii" generației '64 se declară mulțumiți de ce au făcut în viață.

reporter: Gabriel Bonaciu
operator: Darius Pop
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri