Respinsă de la pensia de handicap

Data publicării:
stirea 205 20handicap-36742

Elisabeta s-a îmbolnăvit anul trecut în luna mai. De şase luni nu a mai ieşit din casa pentru că nu se poate ridica din pat fără ajutor. Nu poate să vorbească decât foarte greu iar medicul specialist a diagnosticat-o cu demenţă mixtă. La această boală se mai adaugă diabetul şi tensiunea. Fiul ei a întocmit un dosar pentru a primi pensie de handicap ca să o poată întreţine dar actele au fost respinse.

"Au văzut care este situaţia şi totuşi nu am rămas cu nimic, respins dosarul. Nu înţeleg de ce e respins, măcar cu gradul care scrie acolo uşor sau mediu" a spus Sigismund Simon, fiul femeii.

"Conform ordinilui 762/2007 emis de Ministerul Sănătăţii şi de Ministerul Muncii s-au aprobat anumite criterii medico-sociale privind încadrarea în grad de handicap a anumitor persoane. În cazul de faţă, doamna respectivă nu se încadra în crietriile respective", a declarat Ştefan Goţia, purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Bihor.

"Cine-i handicapat daca mama nu-i în situaţia asta cum e? Cine umblă pe stradă sau cine are bani şi cumpără?", a spus Sigismund Simon, fiul femeii.

Familia a contestat decizia comisiei iar răspunsul final nu va veni decât peste 60 de zile. Pensia de 583 de lei pe care o are femeia după soţ abia ii ajunge pentru medicamente.

"Pampersul 2 lei bucata, 6 lei pe zi 3 bucăţi cel puţin, 100 de lei pe lună, medicamentele iarăşi, aţi văzut câte tipuri sunt, ce mai rămâne din 582 de lei, 300 de lei. Pentru mâncare nu trebuie?", a spus Sigismund Simon, fiul femeii.

Dacă răspunsul la contestaţie nu va fi favorabil femeii, familia ei spune că nu are posibilitati sa o întreţină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri