Reţeta săptămânii | Ceafă de porc marinată, cu chiftele de cartofi şi hrean

Data actualizării: Data publicării:
reteta saptamanii

Vă propunem o reţetă pe cât de simplă, pe-atât de căutată, mai ales în perioada Crăciunului, când carnea de porc nu lipseşte de pe nicio masă: ceafă de porc marinată, cu chiftele de cartofi şi hrean asortate cu vin roşu. Pregătirea ei nu durează mai mult de 30 de minute şi vă ţine de foame pentru o zi întreagă.

Pentru o porţie sunt suficiente 160 de grame de ceafă de porc, 100 de grame de cartofi, hrean, pătrunjel, unt, o ceapă şi sos de vin roşu. Secretul unei fripturi suculente şi gustoase este însă....marinarea: bucătarii ţin carnea cel puţin o oră şi jumătate într-un mix format din sare, zahăr, piper boabe şi cimbru.

„Vom căli ceapa cu unt, apoi vom amesteca cartofii fierţi şi apoi cu pătrunjel tocat mărunt mărunt, hreanul dat prin răzătoare, gustăm de sare şi piper”, explică Mihaela Sandu, bucătar.

Într-un bol mare sunt puse apoi toate celelalte ingrediente. Din amestec se formează două chiftele. Compoziţia este pusă la prăjit în ulei încins pentru 5 minute. Timp suficient pentru ca bucătarul să rumenească ceafa.

„Acum vom pune doar piper, pentru că până acum carnea a fost ţinută la marinat şi a stat în sare. Deci punem doar piper şi o vom prăji într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline.”

Două minute la foc iute sunt suficiente, pentru fiecare parte. Apoi, spune bucătarul, carnea trebuie cel puţin două-trei minute, să se scurgă de ulei.

„Acum punem sosul de vin roşu peste carne, deci doar peste ceafa de porc, apoi uleiul cu pătrunjel şi morcovi muraţi şi vă dorim poftă bună!

Reporter: Claudiu Mihuţ / Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri