Reţetele lui Chef Napoletano | Tris de Pasta

Data publicării:
reteta paste

Vă invităm să încercaţi un alt mod de a găti celebrele paste italieneşti. Chef Daniel Napoletano ne recomandă un preparat cel puţin special, care conţine trei tipuri de paste.

"Astăzi vom încerca un lucru puţin mai complicat, dar din care dumneavoastră veţi putea alege doar un singur platou cu paste sau toate cele trei care l-am numit Tris de Pasta", spune chef Napoletano.

Chef-ul ne sfătuieşte să ne ocupăm mai întâi de penele alla matriciana.

Penne alla matriciana
ingrediente:
- penne
- şuncă, sare
- ceapă verde
- usturoi, pătrunjel
- ardei iute, sos de roşii

Şunca se căleşte într-o tigaie, împreună cu ceapa verde şi un căţel de usturoi. La final, se adaugă ardei iute şi sos de roşii, după care vin pastele, sarea şi pătrunjelul.

"Dacă pe pungă avem opt minute, noi trebuie să le fierbem maximum şase minute - şapte cel mult pentru a le realiza, nu chiar aldente, dar să fie textura să fie rigidă", ne sfătuieşte chef Daniel Napoletano.

Urmează linguinele, un preparat vegetarian, dar foarte consistent în proteine şi vitamine.

Linguine
ingrediente:
- legume
- ciuperci
- pătrunjel, sare
- busuioc, curcuma

Prima dată se călesc legumele, după care se adaugă ciupercile, tăiate în bucăţi mari. Amestecul se condimentează cu pătrunjel, sare, busuioc şi curcuma.

"Aici vom adăuga linguinele, linguine de garofalo care pentru mine sunt extraordinar de gustoase. Au o textură, vedeţi, solidă."

La final, vine rândul tagliatelelor alla carbonara.

Tagliatele alla carbonara
Ingrediente:
- şuncă, ulei
- smântână, gorgonzola
- grana, ouă

Şunca se căleşte în foarte puţin ulei, iar pastele se pregătesc cu smântână, gorgonzola şi grana. Oul îl adăugaţi la sfârşit. Dacă aţi ales să gătiţi toate cele trei tipuri de paste, ele se servesc calde şi se montează pe o farfurie cât mai lungă. Nu ne rămâne decât să vă urăm "poftă bună".

Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri