Revelion românesc în Ungaria. Românii preferă hotelurile şi pensiunile din Hajduszoboszlo

Data publicării:
revelion ungaria

Pentru ca turiștii români să se simtă ca acasă, proprietarii de hoteluri din Hajduszoboszlo s-au gândit la meniuri speciale în care au inclus și mâncare tradițională românească. Completate cu programe artistice, ofertele au devenit foarte atrăgătoare pentru turiştii români, care au ocupat cele mai multe locuri de cazare din staţiunea maghiară.

"De vreo 10 ani de zile prefer să vin la Hajduszoboszlo pentru că are foarte multe oportunități. Pe lângă multe proceduri pe care le are, ne oferă absolut tot ceea ce ne-am putea dori", spune un turist român.

În unele hoteluri, toate locurile pentru Revelion au fost ocupate încă din toamnă.

"Ocupația este 70% români, restul sunt maghiari. La noi în hotel este un obicei: la ora 23:00, adică ora 00:00, ora României cinstim anul nou, împreună cu toți turiștii. La ora 00:00, ora Ungariei, ieșim cu toții pe stradă, se cântă imnul de stat al Ungariei, ciocnim cu șampanie și începe cheful până la dimineața", povesteşte Eva Palvogyi, directoarea unui hotel de trei stele din Hajduszoboszlo.

Mulţi turiști români au ales luxul oferit de hotelurile de patru stele, unde un pachet de Revelion pentru două persoane ajunge la 600 de euro.

"Cei mai mulți turiști pe care îi avem sunt din România. Ei vin cei mai des de sărbătorile de iarnă, începând de Crăciun și până după Revelion, până în 10 ianuarie când este vacanță în România", spune Markus Sandor, directorul unui hotel de patru stele din Hajduszoboszlo.

Cele mai căutate sunt apartamentele şi pensiunile, unde rezervările s-au făcut încă din septembrie. Nu e de mirare. O noapte de cazare costă doar 10 euro pe persoană.

"Își pot găti aici, în apartamentele acestea, au internet, au de toate, au televizor și de Revelion pot să facă mai multe lucruri. Pot să își aleagă un Revelion tradițional la unul dintre restaurantele din oraș sau chiar și Revelionul din aquaparkul acoperit", explică Zoltan Marki, organizatorul Revelionului.

Aici sunt aşteptaţi peste 1000 de petrecăreţi, dintre care cei mai mulţi sunt români. De Revelion accesul la bazine va fi asigurat toată noaptea, la fel și masa, pentru doar 33 de euro pe persoană.

Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri