Revin amenzile în Oradea. Amenda pentru parcarea neregulamentară va fi de 45 de lei

Data publicării:
parcari

În timp ce reprezentanţii primăriei spun că de vineri se reia activitatea Serviciului Parcări din Oradea, subprefectul Cristian Bitea susţine că hotărârea de Consiliu nu este valabilă până când nu este comunicată Prefecturii Bihor. Iar din acel moment, mai sunt necesare încă cinci zile pentru ca instituţia să constate legalitatea hotărârii.

"Nici agenţii constatatori nu ar trebui să iasă în teren pentru a aplica amenzi în acest interval până în data de 7 august", atrage atenţia subprefectul Cristian Bitea.

Noua amendă pentru parcarea fără tichet sau abonament în Oradea este cu cinci lei mai mare faţă de cea de până acum.

"A fost suma veche, la care se adaugă cinci lei, reprezentând cheltuielile pe care Poşta Română le percepe pentru comunicarea proceselor verbale", a precizat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Primăria pregăteşte un nou regulament de parcare în Oradea, care ar trebui să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016. Acesta presupune amenzi diferenţiate, în care se va ţine cont de gravitatea contravenţiei.

Sistemul de parcare cu plată din Oradea a fost contestat în instanţă în urmă cu o lună de Prefectura Bihor, timp în care nu s-au dat amenzi în oraş.

Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operator: Gábor Szilágyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri