#Rezist, de Ziua Europei

Data actualizării: Data publicării:
steag cladire Digi

Ziua Europei a fost sărbătorită într-un mod inedit la Oradea. O asociație civică a dorit să marcheze această zi prin arborarea steagului Uniunii Europene pe una dintre cele mai cunoscute clădiri din oraș. Steagul, cu o dimensiune de 7 pe 10 metri, a fost ridicat pe Palatul Vulturul Negru din centrul Oradei, în timp ce pe fundal s-a auzit imnul Uniunii Europene.

Un grup de peste 10 persoane s-au adunat în Piața Unirii din centrul orașului pentru a marca Ziua Europei. Aceștia au lansat și 28 de baloane albastre care au reprezentat fiecare stat membru al Uniunii Europene.

"Steagul s-a plimbat prin mai multe orașe din România. De o săptămână e în Oradea și pentru că avem această ocazie, am zis că sărbătorim cu steagul Ziua Europei. E vorba de a transmite un mesaj de susținere și de promovare a valorilor europene, ale democrației occidentale", spune Alin Dobai, organizatorul evenimentului.

"Protestăm a 99-a zi a evenimentului #Rezist. Ați văzut ce s-a întâmplat în Turcia, ce ușor se poate derapa", a remarcat un participant la acţiune.

"-Este ziua Europei.
-Ce înseamnă pentru tine Europa, ce e Europa?
-Un loc special", spune un copil.

"Mi se pare un lucru normal, civic să sărbătorim Ziua Europei."

La final, câțiva dintre oamenii prezenți la eveniment au întins steagul în Piața Unirii din oraș.

Această inițiativă, susțin organizatorii, este o continuare a protestelor începute în februarie împotriva legii grațierii și are scopul de a apăra democrația, unitatea și statul de drept.

Reporter: Bianca Firezar / Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri