România, aplauze multe şi locul 7 la Eurovision

Data publicării:
eurovision

Locul şapte pentru România la Eurovision. linca şi Alex Florea au reuşit cea mai bună performanţă din 2010 încoace. Pe prima poziţie s-a clasat Portugalia, care astfel a devenit gazda competiţiei de anul viitor.

România a intrat a 20-a în concurs şi a fost pe locul cinci în preferinţele telespectatorilor. Melodia "Yodel It" a primit cel mai mare punctaj din partea Republicii Moldova. Reîntorşi în ţară, Ilinca şi Alex Florea spun că sunt foarte mulţumiţi de ce au realizat la Kiev.

Alex Florea, reprezentantul României la Eurovision: "Cred că România a câştigat un loc foarte bun, mai ales după pauza de anul trecut şi mai ales după rezultatele obţinute în ultima perioadă. Ne bucură foarte tare ca am reuşit să castigăm simpatia publicului şi sa obtinem voturile care ne-au adus un loc frumos."

Ilinca Bãcilã, reprezentanta României la Eurovision: "A fost cea mai cea mai frumoasa experienţă pe care am trăit-o până acum în cariera mea de cântăreaţă şi am cântat pe cea pe cea mai mare scenă de până acum. A fost minunat. Foarte greu, dar foarte frumos oricum. De neuitat cu siguranţă."

Republica Moldova a reuşit performanţa de a se clasa pe locul al treilea.

Marele câştigãtor al Eurovisionului a fost Salvador Sobral, concurentul din Portugalia. Balada sa a cucerit inimile telespectatorilor şi i-a adus unul dintre cele mai bune scoruri din istoria concursului, 758 de puncte. Versurile au fost scrise de sora artisului care a urcat alãturi de el pe scenã pentru interpretarea finalã.

Deşi ucrainenii au pus la punct un show grandios, ceva tot le-a dat peste cap planurile. Un bãrbat a urcat pe scenã în timpul prestaţiei câştigãtoarei de anul trecut a Eurovisionului. Nu i-a fost suficient ca sã atragã atenţia, aşa cã la un moment dat a rãmas fãrã pantaloni. Jamala a continuat sã cânte, în timp ce intrusul a fost escortat de agenţii de pazã.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri