S-a deschis hotelul din Cetatea Oradea

Data publicării:
hotel cetatea Oradea

Veste bună pentru turiştii pasionaţi de locuri istorice. Începând de astăzi, vizita în Cetatea Oradea, una dintre cele mai importante din ţară, e completată cu o noapte în clădirea medievală. 17 camere dotate cu mobilier corespunzător aşteaptă să fie ocupate. Oaspeţii hotelului de trei stele pot servi micul dejun şi au la dispoziţie si o cafenea.

hotel cetatea Oradea

Camerele hotelului din Cetatea Oradea păstrează, prin construcţia lor, un aer medieval, fiind cu tavane înalte de tip boltă. Mobilierul e realizat în acelaşi stil, iar cei care doresc au la dispoziţie televizor şi acces la internet.

"Este o locaţie senzaţională, în Cetatea Oradea, în două corpuri ale cetăţii: Corpul D şi Corpul E, construite în 1775-1777 pentru garnizoana austro-ungară. Sunt nişte camere senzaţionale, mari ca şi suprafaţă, mobilate în stil medieval", a explicat Adrian Martin, directorul hotelului.

Pentru o noapte de cazare şi mic dejun inclus, turiştii plătesc 30 de euro pe camera single. Închirierea apartamentului costă, în schimb, 50 de euro.

"Suprafeţele camerelor sunt de peste 20 de mp, ceea ce s-ar încadra în categoria de hotel, din câte am înţeles, de patru stele; însă noi vrem să păstrăm un nivel de decenţă şi preţuri accesibile pentru vizitatori şi atunci s-a preluat spaţiul ca hotel de 3 stele", a declarat Gabriela Arghiroiu, şefa Serviciului Management Cetate Oradea.

Hotelul din Cetatea Oradea va atrage şi mai mulţi turişti străini, estimează edilii.

"Ne bucurăm foarte mult că în Oradea s-a mai deschis o unitate de cazare,asta în condiţiile în care anul acesta aşteptăm o creştere a numărului de turişti cu peste 20%. Faptul că este în Cetatea Oradea este un lucru extrem de frumos şi e un atu important pentru această unitate de cazare", consideră Mihai Jurca, directorul Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune.

În perioada imediat următoare se are în vedere deschiderea unor restaurante, a unei vionoteci, a unei cofetării, dar şi a unei brutării în cetate.

Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri