S-a reluat plata impozitelor în Oradea

Data publicării:
taxe

Cozile la ghişeele Primăriei Oradea s-au format de la primele ore ale dimineţii. Cei mai conştiincioşi au fost pensionarii.

"- De ce vă grăbiţi să le plătiţi din prima zi?
- Că este reducere şi scap şi de un gând, o problemă."

"- Aşa îmi place să plătesc.
- În fiecare an sunteţi punctuală?
- Da, în fiecare an. De exemplu acum în 15, anul trecut în data de 16 am plătit."

"Dacă vreţi să scăpaţi de cozile de la ghişeele Primăriei Oradea puteţi foarte simplu să plătiţi toate taxele şi impozitele din faţa calculatorului de acasă sau de la birou. Nu trebuie decât să introduceţi codul numeric personal sau codul unic de înregistrare a firmei după ce aţi intrat pe site-ul oradea.ro la secţiunea plăţi online şi în câteva minute, după ce urmaţi paşii aţi scăpat de toate datoriile", explică Florina Fofiu, reporter Digi24 Oradea.

Anul acesta în Oradea trei categorii de impozite au fost majorate printr-o decizie a Consiliului Local.

"Impozitul pe teren, clădiri, taxă auto în cazul persoanelor fizice, impozitul pe teren şi auto sub 12 tone în cazul persoanelor juridice a fost majorat cu indicele inflaţiei, respectiv 3,5%", a detaliat Sorin Iacob, directorul adjunct al Direcţiei Economice din Primăria Oradea.

Anul trecut gradul de încasare al Primăriei Oradea a fost 92%, cel mai bun din ultimii ani. Cei care nu au achitat taxele pe 2014 vor fi penalizaţi cu 2% pe lună.

Reporter: Florina Fofiu
Operator: Darius Pop
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri