Salarii de invidat la Primăria Satu Mare. Şeful finanţelor locale câştigă peste 3 mii de euro

Data publicării:
salarii sm

Tăierea veniturilor în iunie 2010 a însemnat o lovitură pentru bugetarii din România. Nu şi pentru angajaţii Direcţiei de Finanţe din Satu Mare, care au reuşit să îşi menţină salariul la un nivel de invidiat. Legea salarizării unice din 2010 prevedea ca de la 1 ianuarie 2011, stimulentele salariale să fie incluse în salariul de bază în cazul tuturor angajaţilor care recuperau creanţe fiscale.

"Având constituit fondul de stimulente din 2010, şi-au introdus aceste stimulente în salariu, au început ianuarie 2011 cu acest salariu şi cu acest salariu continuă şi în 2015", spune Florin Maier, preşedintele sindicatului MINTIA al salariaţilor din Primăria Satu Mare. "Din informaţiile pe care le avem noi de la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Publică, la nivelul administraţiei publice locale sunt cele mai mari salarii din România."

Direcţia de Finanţe Locale din cadrul Primăriei Satu Mare are 43 de angajaţi, iar salariul minim este de 2.300 de lei, net. Cel mai mare, al şefului direcţiei, depăşeşte 12.784 de lei.

"Bun, care-i problema? M-a mai întrebat presa şi am spus: "Problemele mele personale nu le discut", a spus Dan Mirel, adjunctul Direcţiei de Impozite Locale şi Taxe din Primăria Satu Mare, într-o înregistrare efectuată cu camera ascunsă.

Salariile din Direcţia de Finanţe Satu Mare i-au lăsat fără cuvinte chiar şi pe colegii din celelalte direcţii ale Primăriei. De exemplu, 40% dintre poliţiştii locali iau salariul minim pe economie, adică 975 de lei brut, a declarat Ioan Precup, directorul Poliţiei Locale Satu Mare

Supărat ca un subaltern de-al său căştigă de trei ori mai mult, primarul din Satu Mare încearcă acum să treacă direcţia în subordinea serviciului economic al instituţiei. Ca răspuns, şeful şi adjunctul direcţiei de finanţe au dat în judecată Primăria. Procesul este pe rol la Tribunalul Satu Mare.

"Nu mi se pare corect ca un coleg de-al meu care lucrează la proiecte europene şi gestionează milioane şi milioane de euro să aibă 1200 sau 1300 de lei salariu şi un alt coleg care se laudă că-şi face planul 100% sau 120% încasări să aibă un salariu de 10 ori mai mare", susţine Dorel Coica, primarul municipiului Satu Mare.

În alte primării din ţară, stimulentele financiare incluse în salariile de bază în 2011 au fost împărţite între toţi angajaţii primăriei. La Oradea, de exemplu, primăria a decis să mărească toate salariile angajaţilor, după un algoritm care ţinea seama de realizările şi importanţa funcţiei.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Gabor Szilagyi

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri