Săptămâna pentru unitatea creștină. Manifestarea este organizată în Oradea pentru a cincea oară

Data publicării:
saptamana rugaciunii000000

Alături de enoriaşii ortodocşi, pragul Bisericii cu Lună a fost trecut aseară şi de creştini de alte confesiuni. A fost gestul prin care toți și-au exprimat dorința de unitate prin rugăciune.

"În această seară am venit pentru a ne ruga împreună cu frații noștri și pentru a le aminti tuturor că cel ce ne unește este Iisus Hristos."

"Este un lucru deosebit de important și binevenit pentru unirea bisericilor în rugăciune, să meargă mai bine în țara asta."

Cu același gând au venit și prelaţii care slujesc în alte alte lăcaşuri de cult.

"Noi ne închinăm aceluiași Elion, aceluiași Dumnezeu și acest lucru ne unește și este vremea după atâtea sute de ani de disensiuni, de neînțelegeri, este vremea măcar în lucrurile comune să ne unim", spune rabinul David Nagy, președintele Federației Comunităților Evreiești Mesiance din România.

"Se rostesc rugăciuni în special pentru unitatea creștinilor și se rostește slujba din biserica respectivă, normal cu rugăciuni, cu gânduri bune și un cuvânt de învățătură care să îi unească pe toți, să ne mobilizeze pentru această activitate fiindcă este totuși un pas", a precizat Dumitru Megheșan, preot la Biserica cu Lună din Oradea.

Rugăciuni speciale se vor auzi în această seară la Biserica Evanghelică Lutherană, iar mâine la Biserica Penticostală Tabor. Evenimentul se va încheia duminică, la Catedrala Greco-Catolică "Sfântul Nicolae".

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri