Sărbătoare în inima Munților Apuseni, la Serbările Zăpezii de la Vârtop

Data publicării:
oameni cu partia in spate

Zeci de iubitori ai sporturilor de iarnă s-au înscris la ediția din acest an a concursului de salturi cu snowboard-ul.

"E foarte frumos. Îmi place parcul care l-au făcut şi sper să fie cât mai bine în concurs."

Paul Paşca are 10 ani şi schiază de la trei ani. De anul trecut a început să se distreze cu placa pe zăpadă. Curajos din fire, s-a înscris la secţiunea pentru amatori a concursului de freestyle snowboard unde s-a clasat pe locul doi.

"Este un sport distractiv la care trebuie să pui mult suflet ca să fii bun", consideră Paul.

Ideea concursului le-a aparținut autorităților locale, care vor să introducă zona Vârtop din Munții Apuseni pe harta competițiilor sportive de iarnă.

"Anul acesta am încercat ceva nou. Am adus nişte rideri să facă nişte demonstraţii pe trambuline şi pe instalaţiile montate special pentru ei. Sper să vină cât mai multă lume să se distreze", a declarat Costel Sîrghie, primarul oraşului Nucet.

"Încercăm prin acest eveniment să aducem publicului tânăr pe pârtia Vârtop - este o destinaţie pentru astfel de sporturi. Vrem să promovăm locul şi la nivel competiţional în România", susţine Horia Carţiş, organizator din partea Consiliului Judeţean Bihor.

"Cu mai multă amenajare şi mai multă zăpadă folosită pe partea plată a pârtiei de mai sus se poate face un snowboard permanent cu patru stage-uri: două platforme de G-big şi două de kick-ere", este de părere Radu Lungu, coordonatorul Vârtop Freestyle Invitational 2015.

Serbările Zăpezii de la Vârtop au continuat cu o serie de concerte şi o petrecere oferită de organizatori.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri