Şase echipe de elevi au participat la un concurs de teatru pentru amatori

Data publicării:
teatrul liceenilor 040614

Peste 70 de elevi s-au înscris în lupta pentru locul întâi al concursului de teatru pentru liceeni, organizat de către Consiliul Judeţean al Elevilor din Bihor. Cele şase licee participante au trimis la competiţie câte o echipă formată din 15 elevi care au pus în scenă piese de teatru comice.

"Vom juca 100% amator, fără niciun ajutor profesionist, este scenariul nostru."

Cei mai mulţi dintre elevii participanţi la concurs nu au urcat niciodată pe o scenă de teatru.

"Singură n-am urcat niciodată, am urcat tot timpul în grupuri şi când eşti în grup este mult mai lejer, deci nu eşti tu în prim plan."

"Poate chiar prin acest proiect putem să-i conştientizăm pe elevi de frumuseţea actoriei şi de faptul că acest tip de artă este un mod de a-şi manifesta trăirile interioare perfect", spune Alexandra Ruhama Daragiu, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Bihor.

Prestaţia elevilor a fost urmărită atent de mai mulţi profesionişti din lumea teatrului care au jurizat concursul.

"Sunt plini de prospeţime, plini de frenezie, de toate calităţile specifice vârstei şi eu cred că viitorii spectatori ai Teatrului Regina Maria sunt aici, sunt printre noi, sunt mulţi", consideră regizorul Maria Mierluţ.

Concursul de teatru pentru liceeni a fost câştigat anul acesta de echipa Colegiului Naţional Mihai Eminescu iar drept răsplată elevii vor beneficia de un curs de teatru intensiv oferit de regizorul Maria Mierluţ.

reporter: Edina Szomoru 
operator: Gábor Szilágyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri