Sătenii din Balc spun că 200 de mistreţi au fost împuşcaţi la vânătoarea miliardarilor

Data publicării:
haitasi ultima zi

Zgârciţi în vorbe, cei angajaţi ca gonaşi au venit şi duminică dimineaţa pe domeniul de la Balc. Au fost aproape 100, spun sătenii, şi au fost aduşi din satele din jur.

"- Sunt mulțumiți de vânătoare?
- Da cum să nu fie mulțumiți. Dacă le plătește, sigur că sunt mulțumiți."

"- Cum sunt plătiți? Așa și așa.
- Ca muncitorii ăștia de jos cum s-ar zice."

Sătenii spun că, pe lângă carne de mistreț, hăitaşii au primit 30 de lei pe zi. Vânătorii care i-au însoţit pe invitaţi ar fi fost plătiţi zilnic cu 40 de lei, în timp încărcătorii și tractoriștii ar fi încasat 50 de lei. În total, aproape 200 de mistreţi ar fi fost împuşcaţi în acest an, susţin localnicii.

"N-au fost chiar atâția mistreți, dar a fost foarte bine am tras într-un mistreț foarte mare. Sunt foarte mulțumit. A fost extraordinar, foarte bine organizat, toată lumea încântată", a spus prinţul Dimitrie Sturdza.

Duminică după-prânz, miliardarii Europei au părăsit domeniul de la Balc. Cel mai grăbit a fost fiul lui Ion Ţiriac, care a fost primul ajuns la aeroportul din Oradea, puţin dupa ora 13:30.

I-au urmat şi o parte dintre invitaţi, printre care şi designerul Stefano Ricci.

"Am împuşcat unul, dar nu mai mulţi. Este doar un motiv pentru a fi împreună. Oamenii din diferite ţări vin în România să sărbătorească prietenia", a declarat acesta din urmă. (foto jos)

Omul de afaceri Ion Ţiriac a ajuns la aeroport în jurul orei 14:30. Odată ajuns în parcarea aeroportului a evitat să discute cu presa. 

Ca în fiecare an, carnea mistreţilor vânaţi va fi verificată şi apoi donată centrelor de bătrâni şi de copii.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri