Scandal din cauza unui câine închis în maşină. Un bărbat este acuzat că-şi ţine animalul fără apă şi mâncare

Data publicării:
scandal caine

După ce imaginile cu câinele ţinut în maşină au apărut pe internet, iubitorii de animale au luat atitudine şi s-au dus la faţa locului.

"Am fost anunţată că este un câine maltratat, ţinut într-o maşină, în Oradea, pe strada Mihail Sadoveanu, de zile întregi, mai mult de două săptămâni este ţinut în condiţii mizerabile, în maşină, fără apă şi fără mâncare, stăpânul vine, îl plimbă, îl bagă înapoi în maşină", povesteşte Antonia Kertesz, proprietara unui adăpost privat de câini.

Spiritele s-au încins după ce în parcare a apărut şi stăpânul câinelui.

"- Astea-s condiții, domnule?
- Da, sunt foarte bune condiții.
- Spuneți-mi unde este apa în mașina respectivă?
- Are sticlă, are tot.
- Unde? Arătați-mi."

Martorii spun că proprietarul animalului i-a înjurat pe cei prezenţi şi a bruscat-o pe una dintre tinerele care încerca să-i explice că un animal nu se ţine în astfel de condiţii.

"Pe fete le-a agresat. Totul a fost luat pe video, pe telefon, el şi-a luat câinele şi-a plecat."

"A agresat două persoane care erau aici în salvarea câinelui, nu a vrut să colaboreze cu noi, ce să spun, a fost execrabil."

Tânăra a depus plângere pentru agresiune.

"La Poliţia municipiului Oradea a fost depusă o plângere. Poliţiştii orădeni fac cercetări în cauză, urmând ca la finalizare să fie făcută propunere corespunzătoare prin Parchet", a declarat subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit legii 9 din 2008, relele tratamente şi cruzimea faţă de animale sunt sancţionate cu pedeapsa cu închisoarea de până la trei ani.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri