Şcoala altfel, cu costuri reduse. Dascălii preferă vizitele în instituţiile publice în locul excursiilor costisitoare

Data publicării:
scoala altfel 020414

Săptămâna viitoare, elevii vor pune ghiozdanele în cui. Timp de cinci zile, vor părăsi sălile de clasă, iar lecţiile şi notele vor fi înlocuite de alte activităţi. Pentru că nu au voie să le ceară părinţilor bani pentru acțiunile din cele cinci zile ale "Şcolii altfel", dascălii caută soluţii ieftine.

"Am decis să facem activități în incinta școlii, deoarece financiar, părinții nu pot susține activitățile pe care copiii, cu mare drag, le-ar fi desfășurat - excursii sau drumeții sau alte activități", spune Mihaela Coșereanu, învățătoare.

"Orașul nu e departe de noi și vom încerca să facem în așa fel încât, anumite ieșiri să fie la limita bunului simț", completează Mihaela Boloș, învățătoare.

Numărul excursiilor, care în anii trecuţi reprezentau o mare parte din activităţile din "Săptămâna altfel", a scăzut drastic.

"Avem înregistrate 60 de cereri, mai puține decât anul trecut, când am avut înregistrate 382", spune Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bihor.

Peste hotare au fost organizate doar cinci plecări, faţă de 50 în 2013. În plus, Inspectoratul Școlar a redus durata excursiilor la doar 2 zile, pentru a face loc și altor activități.

În schimb, la mare căutare sunt instituțiile publice, care nu percep taxe de intrare. Elevii vor face vizite şi în instituţii de cultură. "Săptămâna altfel" precede ultima vacanță din acest an școlar.

reporter: Nicoleta Farcaș
operator: Ciprian Platona
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri