Școlile bune, preferate de părinți

Data publicării:
clasa zero plasma

În prima etapă de înscrieri în clasa pregătitoare, în Bihor și-au depus dosarul 5182 de copii, iar în planul de școlarizare au fost aprobate 309 clase.

Cea mai căutată rămâne școala Dacia din Oradea, care în doar trei zile a primit 176 de solicitări. Elevii vor fi împărțiti în 6 clase,cu două mai multe decât anii trecuți. Următoarele în top sunt Liceul Teoretic Onisifor Ghibu și școala Oltea Doamna, ambele din Oradea, cu 132 de copii înscriși.

La polul opus sunt instituțiile școlare din mediul rural, unde părinții nu s-au înghesuit să depună fișa de înscriere. Există situații în care toate cele 30 de locuri s-au reportat pentru a doua etapă. De exemplu, la școala din Brusturi niciun copil nu a ocupat un loc în cele două clase disponibile.

A doua etapă de înscrieri în clasa pregătitoare are loc în perioada 25 martie - 14 aprilie. Ea se adresează copiilor care în prima etapă nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ. În cazul în care există mai mulți candidați pe un loc, sunt favorizați copiii cu handicap, cei care sunt orfani de ambii părinți sau cei proveniți de la un centru de plasament. Urmează cei care au un frate sau o soră înmatriculată în unitatea de învățământ în care se solicită înscrierea.

redactor: Claudiu Mihuț

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri