Se caută fizicieni medicali

Data publicării:
Universitatea din Oradea

Cursurile au o durată de trei ani, în timp ce la masterat sunt disponibile 50 de locuri, iar diploma în acest domeniu se obţine după doi ani.

Înscrierile se pot face până pe 20 septembrie. Ca să atragă cât mai mulţi studenţi, Facultatea de Ştiinţe a redus la jumătate costurile taxelor de şcolarizare pentru orice tânăr care urmează, în paralel, la Universitatea din Oradea al doilea program de studiu la acelaşi nivel.

Protocolul semnat între instituţia de învăţământ superior, Primărie şi spitale dă posibilitatea celor înscrişi la aceste cursuri să facă practică pe aparatura existentă, şi chiar să se angajeze, în cadrul spitalelor din Oradea. 

Dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Judeţean din Oradea: "Aceşti masteranzi şi studenţi au posibilitatea să lucreze cu toate aparatele care se folosesc în spitale de la medicină nucleară, la terapie imagistică. Fiecare spital este obligat să aibă măcar un fizician medical angajat. Sunt 390 de spitale în România şi nu ştiu câte au fizicieni medicali. Nici 15%."

Sanda Filip, decanul facultăţii de Ştiinţe din Universitatea din Oradea: "Toţi studenţii noştri merg în acea practică după anul doi la aceste spitale. Am avut studenţi care au fost la brahiterapie, am avut studenţi care anul acesta, în vară, au fost la accelerator."

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri