Se pot cumpăra bilete de avion Oradea-Constanţa

Data publicării:
bilete Blue Air 090616

Au început să se vând bilete pe ruta Oradea-Constanţa, pe site-ul companiei aeriene Blue Air. Dacă vă planificaţi un sejur la Marea Neagră anul viitor, aplicaţia online permite cumpărarea de bilete la un preţ sub 20 de euro, cu un bagaj de de mână de 10 kilograme. Aceasta este a doua cursă internă operată de pe aeroportul din Oradea, după cea a companiei Tarom spre Bucureşti.

"Pentru a cumpăra un bilet trebuie să intraţi pe site-ul companiei, să alegeţi o dată de plecare, începând cu 1 iulie 2017, şi să completaţi restul formularului. Se va zbura doar lunea, atât de la Oradea pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, cât şi retur, iar bagajul de mână este gratuit", a aflat Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

Biletele Oradea-Constanţa costă acum doar 20 de euro, însă pentru bagajul de cală se mai plătesc alţi 30. Vestea că pot ajunge la malul mării în doar o oră îi bucură pe orădeni.

"Mult mai practic cu avionul decât cu maşina; pot să se distreze un weekend întreg. Cu maşina pierzi două zile. Dacă mergi cu trenul tot la fel pierzi, destul de mult timp."

„Când am citit vestea eram foarte, foarte încântată. Am acolo o verişoară primară, aşa că sigur o pot vizita în fiecare an."

Agenţiile de turism din Oradea nu şi-au adaptat încă ofertele pentru sejururile din 2017 la Marea Neagră. Administratorii consideră însă că această cursă spre Litoral va fi un câştig pentru turism.

"Este o realizare mare pentru noi, deoarece va fi mult mai facil să ajungem pe Litoral faţă de momentul actual - cu trenul sau cu maşina personală putem ajunge în 16-18 ore, iar drumurile sunt cum sunt la ora actuală”, spune Alexandru Lăcătuş, managerul unei firme de turism.

Şi Oradea va câştiga prin introducerea acestei rute, consideră autorităţile locale.

"Vorbim de două destinaţii turistice importante la nivel naţional.: zona balneară, reprezentată de băile termale de la marginea oraşului, pachetele sau excursiile de tip city-break pe care Oradea le poate oferi, iar combinaţia dintre cele două cred că e o ofertă foarte interesantă pentru zona respectivă din ţară", este de părere Mihai Jurca, directorul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi regiune.

Cursele aeriene din Oradea spre Litoral şi retur vor începe din luna iulie a anului viitor şi vor fi operate în fiecare zi de luni.

Reporteri: Bogdan Băcilă, Anca Deac
Operatori: Constantin Gheorghiţă, Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri