Şefă de serviciu la Finanţele Bihor, acuzată că a luat mită bani şi ulei

Data publicării:
adriana-sime-680x365

foto: ebihoreanul.ro

Potrivit DNA Oradea, Adriana Sime, șefa Serviciului Persoane Juridice 4 din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Bihor - Activitatea de Inspecție Fiscală, ar fi comis faptele de care este acuzată în perioada 2012 - 2014.

„Prin intermediul suspectei Pușcău Florentina Rodica, a pretins de la un om de afaceri (denunțător în cauză) suma de 14.500 euro și a primit în două tranșe 6.000 euro, bani ce i-au fost remiși fie în biroul său din incinta Administrației Județene a Finanțelor Publice Bihor, fie la domiciliu", au transmis procurorii anticorupţie.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Adriana Sime a asigurat finalizarea favorabilă a unei inspecții fiscale făcute la firma omului de afaceri. Tot ea s-ar fi ocupat ca în raportul întocmit cu ocazia controlului să nu fie trecute toate obligațiile fiscale datorate de societate bugetului de stat.

Folosindu-se de calitatea sa de şef de serviciu la Finanţele Publice Bihor, Adriana Sime ar mai fi luat produse alimentare (ulei de floarea soarelui și ulei de măsline) în valoare de peste 900 de lei, de la alt om de afaceri. Astfel, între 2012 şi 2014 trebuia ca în schimb să nmanifeste „o atitudine îngăduitoare cu ocazia dispunerii și efectuării controalelor fiscale la firma acestuia din urmă, în sensul efectuării inspecțiilor doar formal și neconstatării unor eventuale nereguli".

Astăzi, Adriana Sime va fi prezentată Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri