Şefii Poliţiei Satu Mare, acuzaţi că şi-au votat măriri de salarii pe şase luni

Data publicării:
sediu Politia SM

comisar Adrian Zbona - şeful Poliţiei Municipale Satu Mare
comisar Marcel Oprea - şef Serviciu de Acțiuni Speciale IPJ Satu Mare
comisar Dinu Urâte - şef Serviciu de Investigaţii Criminale IPJ Satu Mare
comisar Florin Oneţ - şef Serviciu de Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei IPJ Satu Mare
comisar Sorin Stan - șef birou Serviciul de Investigare a Fraudelor IPJ Satu Mare

Aceasta este lista şefilor care din ianuarie 2015 ar trebui să primească salarii mai mari cu 30% până la 50%. Stimulentele au fost votate în consiliul de conducere al Poliţiei Satu Mare din 22 decembrie 2014, iar cinci dintre beneficari sunt chiar cei care au votat aceste măriri. 

"Trei dintre cei 5 ofiţeri au mai beneficiat şi în ultimele şase luni de zile pentru salariu de lucrări de excepţie, fiindu-le majorate salariile cu sume cuprinse între 1500 şi peste 2000 de lei în plus la salariu, în condiţiile în care salariul unui agent de poliţie este de 1700 de lei", susţine Cosmin Andreica, preşedintele SNAP Satu Mare.

Sindicaliştii au reclamat situaţia la Prefectura Satu Mare, care, iniţial, a demarat un control, după care a decis să transmită cazul unui for superior.

„Iniţial am avut opţiunea că o să verific prin corpul de control, după care mi-am reanalizat poziţia şi am înţeles că e mai bine spre a dirija toată sesizarea către conducerea Ministerului Afacerilor Interne, care să verifice procedura - au specialişti din acest punct de vedere", consideră Eugeniu Avram, prefectul judeţului Satu Mare.

"Se pare că sunt influenţe politice şi mai mult ca sigur că din această cauză nu a putut ca structura dânsului de control să facă nişte verificări", este de părere preşedintele SNAP Satu Mare.

Sătmărenii sunt revoltaţi de aceste măriri salariale. Ei le amintesc şefilor poliţiei Satu Mare că ucigaşul actriţei Gabriela Dorgai este încă liber, la două luni de la crima de pe malul Someşului.

"Nu le merită fiindcă nu-şi fac treaba cum ar trebui."

Reprezentanţii Poliţiei Satu Mare nu au vrut să comenteze această situaţie.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Gabor Szilagyi

Editor: Bogdan Băcilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri