Şeful DNA Oradea, Ciprian Man, delegat la Structura Centrală din Bucureşti

Data actualizării: Data publicării:
Ciprian Man procuror DNA

Începând de mâine, procurorul-şef al DNA Oradea, Ciprian Man, va fi delegat la Structura Centrală din Bucureşti. Mutarea se face pe o perioadă de şase luni, prin ordin al şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi. Potrivit adevarul.ro, procurorul Ciprian Man va activa în cadrul Secţiei 1 de Combatere a Corupţiei-Serviciul de Combatere a Corupţiei la Nivel Înalt.

Ciprian Man procuror DNA

Ciprian Man a condus DNA Oradea din decembrie 2014. Absolvent al Institutului Naţional al Magistraturii, Man a intrat în parchetul anticorupţie încă din 2010, după ce anterior, între 2006 şi 2010, a activat ca procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

De numele procurorului Ciprian Man se leagă instrumentarea unor dosare grele, printre care cel al fostului şef al Parchetului Bihor Vasile Popa, al comisarului-şef Ioan Brîndaş, al fostului şef al Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, ori al judecătorului Mircea Puşcaş.

Pe timpul cât Ciprian Man va fi delegat la Bucureşti, activitatea DNA Oradea va fi condusă de procurorul Adrian Valentin Muntean. În vârstă de 36 de ani, acesta a fost coleg de an, la INM, cu Man. Până în 2011, Muntean a activat ca procuror al Parchetului Judeţean Alba, după care s-a mutat la Direcţia Naţională Anticorupţie Oradea.

Adrian Valentin Muntean este magistratul care a instrumentat, printre altele, dosarele avocatului Ioan Sava şi pe cel al fostului şef CJ Bihor Alexandru Kiss.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri