Serbările zăpezii de la Vârtop, cu ceață și ploaie

Data publicării:
serbarile zapezii 060217

Ploaia şi temperaturile cu plus în faţă nu au fost o piedică în faţa distracţiei pe munte. Peste 1000 de turiști şi-au petrecut weekend-ul pe pârtia de la Vârtop, la cea de-a șașea ediţie a Serbărilor Zăpezii. Au avut parte de zăpadă din belșug, de concursuri de ski și snowboard și de concerte cu artişti cunoscuţi.

Trei grade, ceaţă și o ploaie măruntă - acestea au fost condiţiile meteo sâmbătă dimineaţa, când la Vârtop au început Serbările Zăpezii. Însă condiţiile meteo nu i-au oprit pe turişti să-şi pună schiurile în picioare și să urce cu telecabina spre vârful pârtiei.

Primele concursuri au fost cele pentru schiori și pentru amatorii de snowboard.

"Atmosfera este bună, ținând cont de vremea de afară, iar pârtia este așa cum au reușit acești oameni să o facă în asemenea condiții", a constatat un schior.

Câștigătorii au primit diplome, cupe și echipamente sportive.

Petruț Drăgan, directorul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Bihor: "S-au înscris foarte mulți la cele două concursuri, atât la slalom cât și la schiuri ceea ce este foarte bine, sper ca această competiție să își atingă scopul și să promovăm mișcarea pe pârtie."

Victor Mihalcea, organizatorul evenimentului: "Este sold-out, casa închisă acest eveniment, rezervările s-au făcut în urmă cu o lună, nu mai găseai o cameră liberă."

Instructorii de schi au stat în permanență pe pârtie pentru a le arăta începătorilor ce trebuie să facă. O zi de instructaj constă 75 de lei, iar turiștii pot închiria un echipament complet în schimbul a 25 de lei.

Sâmbătă și duminică seara cei prezenți au asistat la concerte susținute de Lidia Buble și Aurel Tămaș.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri