Simulare de incendiu la Muzeul Țării Crișurilor

Data actualizării: Data publicării:
exercitiu pompieri muzeu

Un exercițiu tactic al pompierilor a fost organizat joi, la amiază, la Muzeul Ţării Crişurilor, din Palatul Baroc din Oradea. Potrivit scenariului, echipajele ISU Crișana au intervenit la un incendiu izbucnit la acoperişul muzeului, din cauza unor scântei provenite de la un aparat de sudură utilizat de muncitorii care efectuau lucrări de renovare a clădirii.

simulare incendiu Palatul Baroc

Ca operaţiunea să fie şi mai dificilă, salvatorii au avut de-a face şi cu o defecţiune a sistemului de pompe pentru alimentarea cu apă a hidranţilor. Astfel, echipajele au fost nevoite să alimenteze autospecialele în sistem releu.

La exerciţiu au participat Detaşamentele 1 şi 2 de Pompieri Oradea şi Garda de Pompieri 1 Mai. Acestea au intervenit cu opt echipaje de pompieri militari, cinci autospeciale de lucru cu apă şi spumă, două autospeciale de lucru la înălţime şi o ambulanţă.

exercitiu pompieri muzeu

„Sosite la locul evenimentului, echipajele au procedat la organizarea operativă a intervenţiei pe sectoare, operaţiunile de căutare şi salvare a eventualelor victime rămase captive în interiorul clădirii şi cele de evacuare a obiectelor de patrimoniu din corpul de clădire afectat de flăcări desfăşurându-se simultan cu acţiunile de localizare şi lichidare a incendiului”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, căpitanul Camelia Roşca.

Editor web: Adrian Laboş

Foto: ISU Crişana

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri