Soluţii IT pentru instituţii şi companii. Mai multe firme din domeniu îşi prezintă ofertele la Oradea

Data publicării:
solutii IT 270515

Printre cele mai interesante echipamente s-au aflat proiectoarele inteligente care înlocuiesc tradiţionala tablă din sălile de clasă. În loc de cretă, profesorii folosesc creioane cu senzori.

"Aici avem pur și simplu simulată tabla verde pe care profesorul să poată scrie cu cretă. Această tablă poate fi salvată în memorie, De asemenea, putem insera harta fizică a României, iar profesorul poate să țină lecția de geografie fără probleme", explică Daniel Ion, channel manager Benq România.

Profesorii spun că astfel de echipamente contribuie la creşterea performanțelor şcolare. "Poți să salvezi în format video și pot lucra foarte interactiv cu tabla. Practic, ai un videoproiector, îl legi de calculator și deja pe orice suprafață poți să proiectezi și poți să folosești exact ca pe tabla smart."

Un alt produs prezentat la Oradea a fost platforma "skype for bussines". Dedicat mai ales firmelor şi instituţiilor, acest echipament uneşte serviciile de comunicare video şi audio şi asigură traducerea simultană a convorbirilor.

"Colaborare unificată. Acest concept adună telefonia, videoconferința, schimbul de date", susţine Octavian Vlad, responsabil de comunicații unificate Lasting Sistem.

La târgul de la Oradea cele mai bune firme specializate în sisteme de securitate informatică au atras atenția asupra necesităţii protecţiei datelor.

"Sunt multe noutăți cu privire la securizarea rețelelor, însă cele mai noi sunt în partea de advanced targetted atack și advanced perssistent attack, acele atacuri care sunt personalizate per utilizatori. Aceste aplicații pot fi dezvoltate personalizat per individ", afirmă Vasile Mădălin, inginer sistem Fortinet.

Specialiştii în IT susţin că în România se lucrează cu aparatură învechită.

"Dacă în alte state se face odată la 3 ani reîmprospătarea parcului de calculatoare, la noi există încă tehnologii de peste 10 ani", atrage atenţia Eugen Antal, administrator de rețea.

"Ne propunem să aducem noutățile din tehnologia IT în special oamenilor de IT de la companiile private de la instituțiile publice, să poată vedea fizic echipamentele care se prezintă", a declarat Ciprian Sabău, organizatorul târgului Solitech.

Ediţia din acest an este cea de-a doua a târgului Solitech organizat în Oradea.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri