Spectacol de Moş Nicolae pentru copiii orădenilor plecaţi la muncă în străinătate

Data publicării:
actrita printre copii

Preț de o oră, cei aproximativ 100 de copii au uitat de dorul de părinți și de lipsurile de acasă și au cântat, au aplaudat și s-au distrat copios pe seama personajelor de poveste.

Prezent în sală a fost și Claudiu, un copil de cinci ani și jumătate care a rămas în grija bunicii, după ce părinții s-au despărțit, iar mama a plecat la muncă peste hotare. Deși nu îi este ușor, femeia spune că băieţelul s-a obișnuit cu situația.

"- Să-l auziţi acasă cum vorbeşte, deşi la noi sunt probleme mari.
- Aveţi dumneavoastră grijă de el.
- Eu am, că e cu mine, numai că părinţii lui s-au despărţit şi mama lui e plecată, nici nu l-a văzut din aprilie.
- Şi micuţul s-a obişnuit cu dumneavoastră?
- Da."

Spectacolul a fost organizat la inițiativa Asociației Sociale Comunitare Oradea, care derulează proiectul "Singur acasă. Ai grijă de copiii tăi oriunde te-ai afla", prin intermediul căruia se acordă consiliere psihologică gratuită copiilor rămași în grija bunicilor sau a altor rude. Pentru cei din urmă, ASCO organizează inclusiv activități de educație parentală.

"ASCO s-a gândit de această dată la copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate şi, în acelaşi timp, ne-am gândit şi la copiii care  provin din medii un pic mai sărace. Ne-am gândit la ei, ne-am gândit şi la sufleţelul lor, pentru că vom urmări împreună cu aceşti copii minunaţi o piesă de teatru", explică Arina Moş, directorul general al Administraţiei Social-Comunitare Oradea.

Actorii Companiei Teatrale „Comoara cu povești" din Oradea au menținut buna dispoziție pe tot parcursul spectacolului intitulat " Visul magic".

"Întotdeauna am fost ataşat acestei idei de-a produce şi de-a fi în ajutorul celor cu probleme, copiilor şi numai, care aveau nevoie de noi", spune Marius Aron, managerul Companiei teatrale "Comoara cu poveşti".

La finalului piesei de teatru, copiii au primit daruri de la Moș Nicolae.

În prezent, specialiștii din cadrul Asociației Sociale Comunitare Oradea consiliază 70 de copii cresc departe de părinții care lucrează peste hotare.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri