Sportiv mort, după ce a căzut într-un aven din Munţii Apuseni

Data publicării:
salvare avenul negru2

Adrian Ciocan se afla în Munţii Apuseni în vacanţă, alături de soţia lui şi de băiatul în vârstă de 10 ani. Sâmbătă după-amiaza au plecat împreună spre Avenul Negru.

Soţia lui Adrian Ciocan a auzit zgomote puternice şi nu l-a mai văzut pe bărbat. Au fost chemaţi salvamontiştii, care l-au localizat pe sucevean încă de sâmbătă seara. „Evacuarea a fost posibilă abia duminică, din cauza condiţiilor extrem de dificile. A necesitat echipări complexe şi o muncă de 7-8 ore", a declarat Istvan Pinter, şeful Salvamont Salvaspeo Bihor, pentru Monitorul de Suceava.

Salvatorii le-au precizat jurnaliştilor suceveni că Adrian Ciocan nu a avut nicio şansă de supravieţuire, pentru că a căzut de la peste 100 de metri printre stânci.

Adrian Ciocan era un sportiv foarte apreciat în Suceava. A fondat clubul de ciclism „Suceava pedalează" şi a practicat hochei şi fotbal. Pe 4 octombrie urma să împlinească 40 de ani, iar cei care l-au cunoscut spun că se pregătise intens pentru competiţia Rarău Radical Race, pe care voia să o câştige pe 6 septembrie.

Înmormântarea va avea loc miercuri, 3 septembrie, la Cimitirul Adormirea Maicii Domnului de pe Serpentine. Colegii din clubul de ciclism au anunţat că vor veni cu bicicletele, în semn de recunoştinţă.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: Salvamont Bihor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri