Start în campania pentru europarlamentare

Data publicării:
debut campanie electorala

Campania electorală, care a debutat oficial la miezul nopții de joi spre vineri, va dura o lună, până în 24 mai, la ora 7. Candidații celor 15 partide și alianțe politice, cărora li se alătură 8 candidați independenți au dreptul să-și exprime opiniile în public, să organizeze adunări și să lipească afișe în locurile clar stabilite. Deocamdată, în Oradea au apărut doar câteva afişe. În schimb, sunt promisiuni că acţiunile de campanie se vor înteţi în zilele următoare.

Ovidiu Mureșan, președintele executiv al PSD Bihor: "Vom avea o campanie vizuală, pe partea de outdoor, și prisme cu afişe și bannere în puncte importante. De săptămâna viitoare, în mod sigur vom avea și altfel de afișe."

Gavrilă Ghilea, președintele PDL Bihor: "Afișele se vor lipi începând de azi (vineri - n.n.), după-amiază. Am primit mare parte din afișe, urmează să mai primim. Vor veni de la București."

Anca Sas, purtătorul de cuvânt al PNL Bihor: "Probabil că de săptămâna viitoare, vom începe să distribuim pliante și să lipim afișe în locuri special amenajate pentru afișe."

Apatia partidelor este explicată de specialişti prin dezinteresul românilor pentru alegerile europarlamentare.

Adrian Hatos, sociolog: "Au analiști care le spun că ratele de participare vor fi foarte scăzute. Nu merită să investească sume mari și multe energii pentru ceva ce nu afectează nici guvernarea națională, nici nu interesează electoratul."

În acest an, România are la dispoziţie 32 de locuri în parlamentul continental. Românii îşi vor alege reprezentanţii în legislativul european pe 25 mai.

reporter: Nicoleta Farcaș
operator: Gabor Szilagyi

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri