Startup Weekend la Oradea. 35 de candidați și-au prezentat ideile în materie de marketing și IT

Data publicării:
start up it Oradea

Timp de trei zile, 35 de persoane pasionate de IT sau marketing și-au prezentat la Oradea cele mai interesante proiecte. De la un site care să facă legătura între producătorii de fructe și clienți până la o platformă online unde șomerii să își depună un video-CV, inițiativele au fost atent controlate de specialiștii în antreprenoriat. Totul a avut loc în cadrul evenimentului Startup Weekend, organizat la nivel mondial.

George Brata are 21 de ani și învață tehnologia informației la Cluj Napoca. În paralel lucrează ca programator și predă copiilor lecții de IT. În cadrul evenimentului organizat la Oradea, George a făcut echipă cu arădean, iar împreună au creat o platformă online cu titlu demonstrativ. Au numit-o simplu - merepere.com, pentru că îi pune în legătură pe producătorii locali de fructe și legume cu potenţialii clienţi.

"Se pot întâlni într-un loc prestabilit, unde doresc ei la o oră convenită la comun. Să merg în fiecare zi la piață nu este cea mai bună soluție, iar dacă merg seara nu mai găsesc nimic."

O altă echipă, de această dată din patru persoane, pruntre care şi Ancuţa Coman, au creat un site unde cei în căutarea unui loc de muncă își pot depune un video CV. Este vorba despre un material video de 90 de secunde care conține o descriere a abilităților, cunoștințelor și caracterului. Pe acest site potențialii angajatori pot trimite trei întrebări fulger.

"Pot fi din partea angajatorilor sau aleatoriu din sistem, au 30 de secunde pentru a răspunde la fiecare întrebare. Practic, încercăm să stimulăm o situație de interviu", susţine Ancuța Coman, participant la Startup Weekend Oradea.

În cele trei zile ale evenimentului cei 35 de concurenți au fost îndrumați la fiecare pas de mentori, specializați în IT sau antreprenoriat.

"Cu privire la aflarea nevoilor clienților într-un stadiu cât mai incipient, astfel încât pe parcursul dezvoltării aplicației să piardă cât mai puține ore în fața calculatorului cu scopul de a dezvolta aplicații pe care nimeni nu le va folosi", spune Adrian Pică, mentor.

"Fiecare participant are posibilitatea de a-și prezenta o idee, au fost prezentate 11 idei. Apoi tot participanții au ales cele mai bune 6 proiecte, în jurul cărora s-au format ulterior echipe", explică Andrei Munteanu, facilitator global Startup Weekend.

La final cele mai bune idei au fost premiate. Startup Weekend a fost organizat pentru a doua oară la Oradea.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri