Stațiunile montane, pline de turiști în minivacanţa de Mica Unire

Data actualizării: Data publicării:
minivacanta munte

Mii de turişti îşi vor petrece minivacanţa de patru zile la munte. În staţiunile montane cu greu se mai găsesc locuri de cazare, iar ultimele rezervări au fost făcute chiar şi cu două săptămâni înainte. În timp ce turiştii profită de ofertele speciale pregătite pentru această perioadă, hotelierii şi proprietarii de pensiuni se bucură de profitul obţinut.

Pârtia din satul de vacanţã Vârtop va funcţiona în acest sfârşit de sãptãmânã dupã un program prelungit. Doar astfel poate face faţã miilor de turiști așteptați în zonã în urmãtoarele zile.

"Telescaunul funcţionează în minivacanţa aceasta scurtă de la 8 la 10 seara, fluxul de turişti pe zi este în jur de 10 mii de persoane", spune Daniel Ilea, şeful telescaunului din Vârtop.

Pentru 200 de lei pe noapte, hotelierii pun la dispoziţia turiştilor camere duble și le oferã accese la piscine, saunã şi masaje relaxante.

"Avem un sejur care, să zic, este full până duminică, iar pentru cei care vor să prelungească acest weekend mai avem camere de duminică până marţi", susţine Petre Chirodea, proprietarul unui hotel din Vârtop.

"Pentru a putea fi siguri că vor petrece următoarele patru zile în satul de vacanţă Vârtop, unii turişti s-au asigurat şi au făcut rezervarea camerei de hotel cu mai multe zile înainte", a transmis Bogdan Costea, reporater Digi24 Oradea.

"Cu două săptămâni înainte am făcut rezervarea am ajuns într-un loc minunat cu gazdă super primitoare."

"Cred că cel puţin cu o săptămână ar trebui să faci rezervare."

Pentru minivacanța de patru zile a bugetarilor s-au pregãtit și administratorii de pârtii, hoteluri și pensiuni din Cavnic.

Un pachet de cinci nopţi, cazare, cu mic dejun, cine şi skipass nelimitat e la preţul de 890 de lei pe persoană. Avem şi un pachet de trei nopţi care include trei nopţi de cazare, mic dejun, cină şi două zile de skipass la preţul de 590 de lei pe persoană", a detaliat Oana Poenar, marketing managerul unei hotel cu pârtie de schi.

La pensiunile de trei margarete, o cameră pentru două persoane, cu mic dejun inclus şi acces la spa, costa 170 de lei/noapte.

Telefonul sună şi noi încercăm să-i aşteptăm cu multă căldură, cu mâncare proaspătă, bună, pregătită de casă. Avem spa, jacuzzi, bazin cu apă sărată", explică Ana Popescu, administratorul unei pensiuni din Cavnic.

La Cavnic stratul de zăpadă de pe pârtii măsoară 80 de centimenti. Ski-pass-ul pentru o zi costă 90 de lei, iar închirierea unui echipament complet de schi - 45 lei pe zi.

Meteorologii anunță mult soare pentru următoarele zile, astfel că în Cavnic urmează patru zile pline de turiști, voie bună și distracție.

Reporteri: Bogdan Costea, Izabela Jurasko
Operatori: Florin Lucuța, Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri