Stradă blocată cu TIR-ul pentru prinderea a trei suspecţi de furt şi tâlhărie

Data actualizării: Data publicării:
unelte spargatori3
foto: Poliţia Timiş

Trei tineri suspectaţi de implicare în jefuirea a nouă firme din judeţul Timiş au fost prinşi într-o operaţiune a Poliţiei, în oraşul bihorean Beiuş. Pentru reţinerea lor oamenii legii au fost nevoiţi să blocheze o stradă cu un autocamion, informează ediţia online a săptămânalului Bihoreanul.

foto: Poliţia Timiş
foto: Poliţia Timiş

Suspecţii, cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani, au fost reţinuţi miercuri seară, pe Strada Pandurilor din Beiuş, în timp ce se deplasau cu o maşină cu numere de înmatriculare portugheze. Vehiculul a fost urmărit de poliţiştii rutieri, care, pentru a fi siguri că nu scapă, au pus un TIR de-a curmezişul şoselei lângă vechea autogară a oraşului, relatează ebihoreanul.

Poliţiştii au aflat că bărbatul aflat la volan, un tânăr de 26 de ani, din comuna timişeană Bucovăţ, nu avea permis de conducere pentru nicio categorie, motiv pentru care acesta este cercetat penal şi de anchetatorii bihoreni.

Cei trei reţinuţi în Beiuş au fost predaţi poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Timiş, care i-au dus în arest sub acuzaţiile de furt, tâlhărie şi tentativă de furt.

Suspecţii sunt acuzaţi că, împreună a patra persoană, în cursul lunii octombrie ar fi pătruns, prin efracție, în nouă societăți comerciale din Timiș. Din şapte dintre acestea ar fi furat bani, băuturi alcoolice și produse din tutun.

„De asemenea, în aceeași perioadă, bănuiții ar fi pătruns într-o societate comercială din municipiul Timișoara, iar din interior, sub amenințarea angajatului cu un cuțit, ar fi sustras o sumă de bani din caseta de valori. Prejudiciul creat prin comiterea faptelor este de aproximativ 80.000 de lei”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Timiş.

De la cei reţinuţi, anchetatori au ridicat unelte despre care bănuiesc că le-au folosit la comiterea faptelor. Este vorba de baros, chei, șurubelnițe, leviere şi mănuși. La acestea se adaugă 10.000 de lei.

La acţiunile pentru prinderea celor patru au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Timiş şi Direcției Operațiuni Speciale din IGP, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Bihor.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: Poliţia Timiş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri