Strângere de fonduri pentru adăposturile de animale

Data actualizării: Data publicării:
targ caini

Strângere de fonduri pentru hrana și medicamentele necesare sutelor de câini și pisici din adăposturile de animale. Acesta a fost scopul unei acțiuni organizată sâmbătă, în Oradea. Zeci de persoane au răspuns apelului de a dona diferite produse, care au fost vândute apoi pentru a aduna bani pentru patrupede.

Zeci de persoane au venit la târgul de sâmbătă, desfășurat sub deviza "Fii Moş Nicolae pentru blănoşi". Au adus haine, încălțăminte, bijuterii sau jucării pe care le-au donat pentru a fi vândute.

"Eu am cumpărat pentru mine și banii o să fie ajutor pentru vaccin, hrana animalelor, pentru sterilizarea animalelor."

"Întotdeauna găsesc ceva, la fiecare târg este ceva nou și frumos și dau banii cu plăcere că știu unde merg."

"Lăsăm la latitudinea fiecărei persoane să ofere cât de mult poate sau îi permite buzunarul. Suntem o mână de oameni ce încercăm să colaborăm să conlucrăm să ajutăm prin forțe proprii să atragem sponsorizări", spune Anca Deac, organizatoarea târgului.

Banii astfel strânși au fost donați adăposturilor de animale din județ. În Bihor există patru adăposturi private, întreținute de persoane fizice care încearcă să le ofere patrupedelor condiții decente.

"Avem peste 150 de câini, ei au nevoie în primul și primul rând de hrană și tratamente. Acești câini trebuie sterilizați, tratați, foarte mulți sunt maltratați, culeși de pe străzi avem foarte mare nevoie de ajutor de sponsori și de donatori", a explicat Dora Molnar, deținătoarea unui adăpost de animale.

Prin vânzarea produselor donate la târg, au fost strânși 1000 de lei. Suma va fi folosită pentru funcționarea adăposturilor de animale din Bihor.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuța
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri