Strategia de Dezvoltare Urbană a Oradei. Primăria vrea să acceseze peste 36 de milioane de euro

Data publicării:
strategie urbana

Autorităţile locale vor să acceseze cel puţin 36 de milioane de euro din fonduri europene pentru dezvoltarea urbană a Oradei în următorii ani. Banii sunt disponibili prin Programul Operaţional Regional, însă pentru asta oraşul trebuie să aibă o Strategie Integrată de Dezvoltare Urbană. În următoarea perioadă se vor organiza o serie de dezbateri pe această temă, pentru ca proiectul final să fie votat într-o şedinţă de Consiliu Local undeva în luna mai.

Ilie Bolojan, primarul Oradei: "În afară de portofoliul de proiecte al Primăriei, să aduce şi alte proiecte ale agenţilor economici, Universităţii, a celorlalţi parteneri care pot realiza astfel de proiecte."

Unul dintre proiectele cuprinse în strategie se referă la regândirea circulaţiei din zona Podului Dacia, dar şi contruirea unui pasaj subteran pe sub liniile de tramvai.

Ilie Bolojan, primarul Oradei: "Să realizăm un pasaj subteran care să plece de la Inspectoratul de Poliţie să treacă pe sub linia de tramvai şi să iasă în zona Hotelului Dacia cu o turbogiraţie aici, unde începe Parcul Brătianu."

Pasajul va avea ca scop eliberarea traficului pe ruta Centrul Civic - Bulevardul Magheru. În plus, se are în plan realizarea unor bretele care să preia traficul de pe Aleea Ştrandului, din Parcul Traian şi de pe Calea Clujului prin benzi dedicate.

Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri