Strategii americane pentru afaceri de succes

Data actualizării: Data publicării:
oradea tech hub

Lecții de succes predate de unul din membrii echipei care a lucrat pentru Donald Trump. De asta au avut parte aseară specialiștii în IT din Oradea. Alături de directorul de marketing al unei companii din California, Trae Stephens a discutat despre secretele construirii unei afaceri de succes în domeniul tehnologiei.

"Există companii de mare succes care au început în afara zonei Silicon Valley sau în afara Statelor Unite. Aplicații precum Spotify sau DeepMind."

O spune Trae Stephens, partener în cadrul unei companii care finanțează afacerile cu potențial din domeniul tehnologiei. El a făcut parte din echipa de tranziție la preluarea mandatului de președinte al lui Donald Trump.

"Am lucrat mai mult timp la Pentagon, încercând să găsesc oamenii cei mai potriviți în materie de tehnologie în domeniul Apărării și care sunt lucrurile pe care ar trebui să le facem ca să mergem înainte", a explicat americanul.

Împreună cu Ben Lee, directorul de marketing al unei companii din California, Trae le-a vorbit IT-iștilor orădeni despre cum se construiesc afacerile de succes din domeniul tehnologiei și ce îi face pe investitori să finanțeze o astfel de firmă.

"Când dezvolți produse ori servicii trebuie să identifici ce au nevoie oamenii și ce le-ar putea face viața mai bună; acesta este primul lucru la care trebuie să te gândești", susţine Ben Lee, directorul de marketing al unei companii.

"Cele mai bune afaceri sunt cele care nu urmăresc trendurile. Cu cât afacerea e mai „la modă", cu atât vor fi mai mulți competitori pe piață, care vor încerca să facă același lucru. Este un avantaj să fii unic, să fii singurul care face un anumit produs", susţine Trae Stephens.

"Noi suntem obișnuiți aici în Oradea cu investiții mici, cu firme mici și când vine cineva și vorbește de sume așa mari, ne dăm seama că încă mai avem de recuperat", a recunoscut un participant la întâlnire.

"A fost o ocazie excelentă pentru comunitatea de IT din Oradea să vadă cum gândesc niște investitori de calibru mare", a completat altul.

Cei doi americani au discutat cu specialiști în IT din Oradea la invitația asociației Oradea Tech Hub, care oferă consultanță în domeniul tehnologiei.

"Oamenii ăștia sunt, cumva, out of our league. Sunt oameni care sunt în Silicon Valley în mijlocum startup-urilor și companiilor care poate au peste un miliard de dolari evaluation. Fondul pe care îl reprezintă Trae, de exemplu, ei, fondul lor finanțează Twitter, Facebook", a declarat Alin Mercheș, președintele Oradea Tech Hub.

Stephens și Lee au venit în România împreună cu alți 11 americani pentru a face voluntariat în spitale și orfelinate.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuța
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri