Subvenție pentru Aeroportul din Oradea. Primăria Oradea vrea să acorde cel puțin 500.000 de euro anual

Data publicării:
aeroport Oradea

Potrivit primarului Ilie Bolojan, banii vor fi folosiți pentru a scădea taxele de aeroport sau pentru a subvenționa zborurile până când numărul de pasageri ajunge la 250 de mii. În opinia edilului, doar în acest fel aeroportul din Oradea va face față concurenței celor din Cluj-Napoca, Timisoara sau Debrețin, unde numărul de pasageri a crescut chiar și de șase ori în ultimul deceniu.

Ilie Bolojan a cerut Consiliului Județean să aibă ca prioritate efectuarea tuturor demersurilor pentru ca în Oradea să se poată ateriza și decola spre cât mai multe destinații.

"Cerem actualei conduceri a Consiliului județean ca principala problemă de care să se ocupe în perioada următoare este acesta de a face toate demersurile pentru ca pe aeroportul din Oradea să se poată ateriza și decola spre cât mai multe destinații."

"Grupul de consilieri municipali și județeni au fost mandatați să voteze o propunere a primăriei Oradea de a participa la acestă susținere a operării aeroportului prin intrarea în actionariatul aeroportului și prin acordarea unei subvenții de cel puțin 500 de mii de euro anual ca să se poată ateriza și decola pe aeroportul din Oradea", a precizat Bolojan.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri