Prefectul de Bihor, Claudiu Pop, a fost demis

Data actualizării: Data publicării:
Claudiu Pop

Prefectul de Bihor, Claudiu Pop, ar urma să fie demis, iar în locul lui va fi numit actualul şef al Finanţelor Bihor, Ioan Mihaiu. Informaţia a fost prezentată de bihon.ro, care citează în acest sens surse politice.


UPDATE - E oficial: Claudiu Pop a fost demis din funcţia de prefect de Bihor în această după-amiază. În locul său a fost numit Ioan Mihaiu. Astfel, Guvernul a aprobat în şedinţa de joi două hotărâri: una "privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Bihor de către domnul Claudiu-Adrian Pop" şi alta "privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Bihor de către domnul Ioan Mihaiu".

Claudiu Pop este membru PSD din 2002 şi a fost președinte al PSD Oradea, parlamentar, consilier local, subprefect şi, din mai 2012, a fost prefect de Bihor.

Fără să fie membru al PSD, Ioan Mihaiu a fost susţinut în 2009 de acest partid la şefia Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bihor. “La fel ca în cazul Direcţiei Agricole, am profitat de interimatul la conducerea instituţiei şi ne-am pus omul pentru a putea implementa în teritoriu programul de guvernare”, declara atunci chiar Claudiu Pop.


Potrivit informaţiilor jurnaliştilor de la ebihoreanul.ro, decizia de schimbare a prefectului Claudiu Pop (foto sus) urma să fie luată în discuţie în cadrul şedinţei de Guvern din această după-amiază, dar ar fi fost comunicată deja, neoficial, în teritoriu. Interesant este că pe programul oficial al întâlnirii Executivului nu apare luarea în discuţie a înlocuirii lui Pop.

Contactat de Digi24 Oradea, prefectul Claudiu Pop nu a comentat informaţia, dar a precizat că în cursul zilei de mâine va organiza o conferinţă de presă pentru a lămuri acest aspect.

Redactor: Bogdan Băcilă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri