Suspecţi arestaţi în cazul furtului unui aparat de plăţi. Hoţii acţionau cu cagule şi leviere

Data publicării:
politie masina politie politist stop
Foto: Poliția Română / Facebook

Doi bărbaţi din oraşul bihorean Ştei au fost arestaţi în urma descinderilor de miercuri, din sudul Bihorului. În vârstă de 31, respectiv 33 de ani, suspecţii sunt cercetaţi pentru lovituri date în mai multe judeţe. Printre ele şi furtul unui aparat tip SmartPay dintr-o firmă din Ştei.

Cei doi bărbaţi din Ştei au fost reţinuţi miercuri de poliţişti, în urma a 21 de percheziții domiciliare în Ștei, Vașcău, Nucet, Lunca, Câmpani, Lazuri de Beiuș și în Beiuş. Poliţiştii au descins la domiciliul unor persoane fizice sau la sediul unor firme în căutarea unor probe în cazul unor spargeri de locuinţe şi societăţi comerciale.

Cu această ocazie, au fost ridicate ceasuri, parfumuri, bijuterii, telefoane mobile şi aparatură electronică despre care există date că provin din furturi. În plus, anchetatorii au găsit cagule, mănuşi, leviere, baros şi arme albe folosite, se pare, la comiterea infracţiunilor, dar şi peste 75.000 de lei a căror proveniență urmează să fie stabilită.

„În urma cercetărilor efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și de polițiștii din cadrul Biroul de Investigare a Criminalității contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea, cei doi bărbați reținuți sunt bănuiți că, în noaptea de 2 spre 3 mai a.c., ar fi pătruns prin efracție în punctul de lucru al unei societăți comerciale din Ștei și ar fi sustras un aparat de tip SmartPay, din care ar fi sustras o sumă de bani, iar apoi l-ar fi abandonat în extravilanul localității. De asemenea, aceștia sunt bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de furt, atât pe raza județului Bihor, cât și pe raza județelor limitrofe”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Suspecţii au fost arestaţi pentru 30 de zile printr-o decizie a Judecătoriei Beiuş.

Acțiunea polițiștilor bihoreni a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGP, al Unității Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Oradea, de sprijinul polițiștilor de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Argeş și al Jandarmeriei Bihor.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri