Sute de locuri de muncă oferite la târgul de cariere din Oradea

Data publicării:
targ cariere 301014-1

De la ora 10 până la ora 16, sute de persoane au verificat ofertele angajatorilor prezenţi la târgul de cariere. Posturile disponibile au fost oferite studenţilor, dar şi absolvenţilor de facultate.

"Vorbim de joburi full time cu normă întreagă, stagii de internship, oferte de voluntariat, foarte multe oportunităţi de practică şi stagii în companii sau instituţii locale", explică Luisa Olar, organizatorul Târgului de Cariere.

Au predominat ofertele pentru ingineri, iar multe dintre companii au căutat candidaţi dispuşi să se mute în alt oraş.

"Avem posturi atât pe operatori producţie, muncitori necalificaţi cât şi postui mai high: ingineri, specialişti în IT şi aşa mai departe. Căutam oameni care vor să se angajaze", spune Anda Iovănesc, reprezentantul unei companii de IT.

"Majoritatea dintre candidaţi îi găsim în rândul studenţilor în anii terminali. Şi nu este necesar să aibă experienţă? Ba da, este necesar, noi oferim de obicei studenţilor în fiecare vară un internship prin care putem spune că îi aducem la un nivel de cunoştinţe", susţine Adrian Daniel, reprezentantul unei companii de IT.

Petru Sav are 30 de ani şi a terminat o facultate cu profil tehnic. Nu este la prima participare la un târg de joburi, dar nu şi-a găsit un post pe placul său.

"Aş căuta ceva pe un post de inginer, dacă aş găsi ceva. Am terminat inginerie electrică la universitate aici, la Oradea, dar nu am experienţă pe postul de inginer."

Mulţi dintre candidaţi au venit pregătiţi cu Cv-uri, dar fără să aibă pretenţii.

Târgul de cariere este cea mai mare reţea de evenimente dedicate carierei din România şi Republica Moldova. Proiectul a demarat în 2006 iar de atunci în fiecare primăvară şi toamnă reuneşte angajatori şi potenţiali angajaţi în mai multe oraşe din ţară.

Reporter: Laura Breb
Operator: Cristian Rusu
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri