Sute de minute de așteptare la granița de vest

Data actualizării: Data publicării:
coada vama

A fost cod roşu de... aşteptare joi dimineaţă în vămile din vestul ţării. Şoferii de TIR au aşteptat chiar şi 200 de minute ca să treacă graniţa în Ungaria. Sute de camioane au format cozi kilometrice pe sensul de ieşire din ţară, iar nerăbdarea şoferilor a atins cote maxime. Camionagiii spun că aşteptarea prelungită îi face să piardă timp și bani.

Şase kilometri - atât a măsurat coada formată de sutele de camioane care au stat, bară la bară, înainte de vama Borș. Șoferii au așteptat ore la rând ca să ajungă la controlul de frontieră.

"Cei care vor să iasă din ţară prin punctul de trecere a frontierei Borş trebuie să se înarmeze cu multă răbdare asta pentru că timpul de aşteptare la maşinile mici depăşeşte o oră iar când vorbim de camioane transportatorii sunt nevoieţi să aştepte în cozi 5-6 ore pentru a ieşi din România", a relatat Bogdan Costea, reporter Digi 24 Oradea.

"De la ora şapte şi şapte minute; am cinci ore şi patru minute de când stau", spune un şofer.

Afectați de timpii mari de așteptare, transportatorii spun că înregistrează pierderi.

"O problemă destul de nasoală: pierdem timp, pierdem program. Nu ne încadrăm cu cursele", spune un camionagiu.

"Trebuie să încărcăm, să descărcăm, ne prinde weekend-ul afară", se plânge altul.

"În momentul de faţă cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei sunt PTF Nădlac şi PTF Borş, datorită numărului mare de persoane care s-au prezentat la ieşirea din ţară. Am luat măsuri de suplimentare a personalului în aceste puncte, acum lucrându-se la capacitate maximă", a declarat subcomisarul Loredana Chifor, purtător de cuvânt ITPF Oradea.

Autoritățile recomandă consultarea aplicației online de pe pagina Poliției de Frontieră pentru a afla timpii de aşteptare în vămi.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri