Sute de motociclişti s-au întâlnit în Băile 1 Mai

Data publicării:
motociclete2


Respectă viața, împarte drumul! - este mesajul pe care motocicliștii au dorit să-l transmită șoferilor.

"Încercăm să atragem atenția colegilor noștri de trafic că există și motociclişti: îi rugăm să fie mai atenți la oglindă, să se uite în spate pentru că motocicliștii sunt mai vulnerabili", spune Ivy Ivan, organizator al acţiunii.

"Și noi suntem participanți ai traficului și avem banda noastră, nu trebuie să ne împingă mai într-o parte sau în alta", completează Diana Boțiu.

Motocicliștii spun că şoferii trebuie să înţeleagă că pe șosele tot mai mulți circulă pe două roți: este un mod plăcut de deplasare, dar și o pasiune în care se investesc timp și bani.

"Pasiunea e în sânge, probabil o moștenesc de la tatăl meu și pot spune că mai liber decât pe motocicletă nu m-am simțit", recunoaşte Diana Boțiu.

"Este o senzație unică; mi se pare mie că are puțină adrenalină, e mai comod de multe ori, e mai plăcut", spune şi Alina Bârluț.

"Se poate investi de la 2000 de euro până la peste 60 de mii de euro, în funcție de accesoriile necesare și chiturile opționale alocate pentru motociclete", a calculat Lucian Ștefan Toth, motociclist.

Șoferii recunosc că mai este încă de lucru până când motocicliștii să capete respectul pe care îl doresc.

"- Cum ar trebuie să evolueze relația între șoferi și motocicliști?

- Şi ei trebuie considerați ca șoferi."

"În primul rând ei (motocicliştii - n.n.) să respecte traficul și să meargă cu o viteză rezonabilă, pentru că se mișcă repede și abia poți reacționa."

Adunarea motocicliștilor este și un prilej de distracție și relaxare, unde participanţii s-au întrecut în concursuri specifice cum ar fi cea mai puternică motocicletă, bătutul de cuie cu un ciocan perforat ori boxul în apă cu ochii legați.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri