Tagliatele mediteraneene, gustoase și ușor de preparat

Data publicării:
tagliatele

Pentru o porție gustoasă de tagliatele mediteraneene aveți nevoie de creveți decorticați, zucchini, roșii cherry, usturoi, pătrunjel și baby spanac. La acestea se adaugă uleiul de măsline, vinul alb sec, sare, piper și cimbru și nu în ultimul rând tagliatele. Pentru necunoscători, acestea sunt paste din bucătăria italiană late, lungi și plate. De altfel, în restaurante au devenit în ultimii ani la fel de populare precum spaghetele. 

Ingrediente pentru o porție de tagliatele mediteraneene:
un cățel de usturoi
100 de grame de zucchini
5 roșii cherry
30 de grame de pătrunjel
8 bucăți de creveți decorticați
20 de grame de baby spanac

80 de grame de tagliatele
20 de ml de ulei de măsline
80 de ml de vin alb sec
sare, piper și cimbru

Primul pas în pregătirea pastelor îl reprezintă tăiatul legumelor, iar asta se face prin folosirea unor tehnici diferite.

"Usturoiul se taie mărunt, zucchini se taie fâșii, roșiile se taie în două, pătrunjelul verde se tai mărunt și baby spanac se taie și rupe codițele", spune Levente Teszari, bucătar.

Treptat, sunt puse în tigaie ingredientele specificate în rețetă.

"Se călește usturoiul, după care se călește roșiile cherry cu zucchini. După ce sunt toate astea călite un pic, se adaugă creveții, după care se adaugă vin alb, sare, piper și la sfârșit pătrunjelul verde, după care se adaugă tagliatele gata fierte și baby spanac."

Foarte important e să păstrăți ordinea în care le veți folosi.

"Sunt anumite ingrediente care la temperaturi foarte ridicate scad foarte mult; de aia se pune la sfârșit și se închide focul sub el ca să nu se scadă ca preparatul să fie mult mai gustos și mult mai prezentabil."

La final, tagliatelele pot fi ornate cu cimbru și un crevete. După 15 minute preparatul e gata pentru a fi servit.

Reporter: Diana Grad
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri