Târg de antichități în cafenea

Data publicării:
cafenea targ

De la pâine proaspătă, la pick-upuri, haine și brățări realizate manual. Sunt lucrurile pe care le-au putut cumpăra, între două cafele, clienții unei local din Oradea. Organizatorii au preluat ideea din Statele Unite și au pus la punct evenimentul într-o cafenea, unde vânzătorii și cumpărătorii pot asculta muzică și se pot relaxa departe de frigul de afară.

Egyed Fero este meșter popular, dar are și o pasiune pentru aparatele electronice vechi. Deține o colecție de peste 40 de radiouri cu lămpi și sute de discuri cu muzică din anii '60-'70. S-a gândit să facă loc pentru cele noi, așa că a venit la târg cu unele produse care ocupă mult spațiu. Cel mai valoros este un pick-up vechi de 30 de ani, oferit la 100 de lei.

"M-am gândit că poate la cineva îi va fi de ajutor pentru că se găsesc tot mai greu astfel de pick-up-uri și multă lume are încă discuri de calitate. Are o valoare sentimentală pentru că am ascultat multă muzică la el", spune Egyed Fero.

Alți vânzători au adus tablouri, haine, pâine sau obiecte realizate manual. Negocierile cu clienții s-au purtat la o cafea ori la un pahar de vin.

"Cele mai multe haine sunt noi și decât să stea în casă, să le tot mut într-o parte și să le aranjez, mai bine le folosește cineva", spune Andreea Revesz, vânzătoare.

Mulțumiți au fost și cei care au trecut pragul localului. Toți au plecat acasă cu cel puțin un obiect.

"Am cumpărat niște papuci foarte drăguți și cred că am să îmi mai cumpăr și niște cizmulițe."

"Am cumpărat niște chestii drăguțe pentru sare și piper și o pâine."

Târgul s-a aflat la a treia ediție și este inspirat dintr-un eveniment tradițional în America.

"Îi spune garage sale - de la americani; ei fac asta de foarte mult timp, în foarte multe locuri, dar nu avem așa ceva în Oradea. Nu poți să faci asta la blocuri, atunci chiar se pretează foarte bine acest loc", explică Istvan Soros, organizator.

Târguri identice vor fi organizate de acum încolo în fiecare duminică. Patronii localului vor să amenajeze și un spațiu destinat iubitorilor de darts.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri