Târg de Cariere la Oradea. 25 de companii din domenii diverse au oferit sute de locuri de muncă

Data publicării:
targ cariere

Cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă, majoritatea sub 30 de ani, au trecut încă de dimineaţă pe la standurile celor 25 de companii prezente la Târgul de Cariere.

"Am venit să văd unde aş mai putea să aplic, poate găsesc altceva mult mai ok, care mi s-ar potrivi. Eu aş vrea să lucrez pe partea de recrutare."

"Caut ceva care ar putea să mă ajute pe lângă facultate."

La Târgul de Cariere a venit şi Cătălin Maior, un tânăr care, anul acesta, va termina un master în economie, în Danemarca.

"- Cum ţi se par ofertele de astăzi?
- Cam sărace, aşteptam mai mult. Majoritatea sunt pentru ingineri, pe parcuri industriale, pentru firme mari. Sunt posturi care cer experienţă chiar trei ani sau mai mult, iar pentru studenţi sau proaspăt absolvenţi e puţin mai dificil."

Companiile au avut oferte atât pentru cei cu experiență, cât și pentru cei interesați de un post de începător.

"- Avem posturi începând de la director de complex de hotel până la animator pentru copii.
- Ce le oferiţi viitorilor angajaţi?
- Le oferim un mediu de lucru foarte plăcut, posibilitatea de a avansa şi un salariu motivant", explică Diana Antonescu, reprezentanta unei companii de turism balnear.

"Compania noastră oferă în primul rând un mediu de lucru dinamic profesionist, cu tehnologii de înaltă clasă, poate fiecare să se dezvolte, indiferent că este junior sau este un specialist", spune Carmen Toie, reprezentanta unei companii.

Specialiştii în recrutare spun că astfel de evenimente le oferă şansa celor ce caută o slujbă să ia contact direct cu angajatorii.

"Să spargem bariera online-ului, să nu mai trimitem doar un CV la o adresă de e-mail şi să sperăm că se va întâmpla ceva. Să vină orădenii să vorbească direct cu companiile şi să afle mai multe detalii şi despre compania în sine, dar şi despre oportunităţile de carieră pe care firmele le pun la dispoziţie", spune Louisa Olar, manager de proiect.

Târgul de Cariere va continua, în săptămânile următoare, la Iași, Chișinău, Sibiu, Cluj-Napoca şi Tîrgu-Mureş.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri