Târgul de carte Gaudeamus, găzduit într-un cort din centrul Oradei

Data actualizării: Data publicării:
Untitled-2

Piaţa Unirii se transformă, timp de câteva zile, într-un amfiteatru al cărţilor. Se întâmplă cu ocazia caravanei Gaudeamus, care ajunge la Oradea pentru al patrulea an consecutiv. Târgul de carte va reuni peste 60 de expozanţi în 40 de standuri care vor aduce ultimele noutăţi în materie de literatură şi muzică. Oferta caravanei va putea fi găsită într-un cort de mari dimensiuni, în care iubitorii de literatură au acces începând de miercuri.

Caravana Gaudeamus a devenit, în ultimii 20 de ani, unul dintre cele mai longevive proiecte culturale derulate în ţara noastră. După trei ediţii desfăşurate în Parcul 1 Decembrie din Oradea, târgul se va muta, anul acesta, în Piaţa Unirii, într-un cort uriaş.

"S-a văzut de la an la un un interes din ce în ce mai mare din partea orădenilor şi cred că ei sunt mulţumiţi de ceea ce găsesc acolo şi totodată editorii sunt mulţumiţi de cum merg vânzările. Vorbim de 60 de expozanţi", spune Bogdan Roşca, managerul Radio Cluj.

"În Oradea sunt cititori. Sper să vină la această întâlnire cu cartea, pentru că de această dată cartea vine spre ei şi sper ca de la această întâlnire cu cartea să meargă şi în librăriile, atât de puţine, câte sunt la Oradea", îşi doreşte Traian Ştef, redactorul şef al revistei Familia.

Ediţia din acest an va reuni mii de volume, lansări şi prezentări de carte ori întâlniri cu scriitorii. La acestea se adaugă muzica bună, ateliere de ceraţie şi diferite concursuri. În cadrul evenimentului vor fi premiaţi elevii bihoreni participanți la olimpiadele internaţionale. Vizitatorii vor putea dona cărţi care vor ajunge la o bibliotecă comunală.

"Ştiţi campania "Cărţile se întorc acasă". Pe scurt, e vorba de o campanie prin care Radio România strânge cărţi de la cei care vor să-şi împrospăteze biblioteca sau vor să renunţe la unele volume, cărţi care vor fi duse apoi în biblioteca din comuna Răbăgani", explică managerul Radio Cluj.

Târgul de la Oradea este organizat de Radio România, Primăria locală şi Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune. Acesta va fi deschis de miercuri până sâmbătă, între orele 10:00 şi 20:00, şi duminică, între 10:00 şi 15:00. Accesul în cortul din Piața Unirii este liber.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri