Târgul de Crăciun, deschis toată luna decembrie

Data publicării:
targ de craciun

Oradea se pregăteşte să îmbrace straiele de sărbătoare cu câteva zile înainte de intrarea în ultima lună din an. La Târgul de Crăciun din Piața Unirii amatorii de distracţie vor avea la dispoziţie un patinoar și un carusel, iar comercianţii veniţi din toată ţara îi vor invita să guste din bunătăţile preparate pe loc. Nu vor lipsi vinul fiert, cozonacii și produsele tradiționale din carne de porc. La rândul lor vizitatorii Cetății vor putea participa la ateliere de preparare a dulciurilor sau pâinii.

Târgul de Crăciun din Piața Unirii va fi inaugurat pe 30 noiembrie și va fi deschis până în ultima zi din an, când vor avea loc și focurile de artificii de Revelion. 23 de comercianți din toată ţara şi-au depus dosarele pentru a-şi putea vinde produsele în zonă și mai sunt disponibile 12 locuri.

Mihai Jurca, directorul Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune: "Există o firmă din Cluj care are ornamente și lumânări de sărbători, o altă companie care va vinde doar turtă dulce, avem producători tradiționali care vor aduce brânză, miere, uleiuri."

Închirierea unui spațiu în zona centrală costă 75 de lei pe zi. Tot în Piaţa Unirii vor fi deschise Atelierul lui Moș Crăciun și căsuța în care acesta îi va primi pe cei mici din 5 decembrie. Nu vor lipsi nici concertele susținute de artiști printre care Paula Seling, Andra, Nicolae Furdui Iancu sau Proconsul.

Claudiu Mihuț, reporter Digi24 Oradea: "În premieră în acest an aici, în Piața Unirii, va fi amenajat un patinoar. Acesta va avea lungimea de 30 de metri și lățimea de 15 metri. În plus, organizatorii vor monta aici și un carusel desprins parcă din cărțile cu povești."

În schimb, în Cetatea din Oradea localnicii şi turiştii sunt invitaţi la "Crăciunul cu tradiții și obiceiuri". Acesta este deschis între 2 şi 24 decembrie şi le oferă vizitatorilor ateliere găzduite de clădiri vechi de peste 900 de ani.

Angela Lupșea, directorul interimar al Muzeului Cetății Oradea: "Casa dulciurilor va funcționa în corpul J, toată lumea va putea să își achiziționeze produse specifice de Crăciun. Făbricuța spiridușilor, odaia cu povești, concert de colinde, proiecție de filme."

În acest an, Primăria Oradea va investi în Târgul de Crăciun aproximativ 70.000 de euro.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri