Timp de opt ani, o elevă din Maramureş a obţinut numai media 10

Data publicării:
eleva de 10

"Pentru profesori am fost un elev destul de dificil. Da… fiindcă puneam întrebări constant și chiar refuzam să accept o informație dacă nu înțelegeam de ce e așa, cu ce se leagă, de ce învăț asta." 

Asta spune despre ea Lara Avram, tânãra pentru care nota 10 face parte din firescul anilor de școalã. A obținut doar medii maxime din clasa a V-a pânã la final de liceu, iar carnetele ei sunt dovada unui elev extrem de sârguincios. 

"Nu am învățat niciodată pentru zecele ăsta. Dar da, s-a întâmplat. Cred că, până la urmă, secretul e să înveți cu interes, fiindcă atunci când ești interesat, toate lucrurile par interesante", mărturiseşte Lara.

Deși este o elevã eminentã, Lara este o adolescent modestã. I-a plãcut de mică sã deseneze, dar a fost pasionatã și de matematicã. A reușit sã îmbine arta cu științele exacte în arhitecturã, domeniu pe care îl va studia din toamnã la Cambridge. A fost admisã la renumita universitate în urma unui examen riguros, cu 15 candidați pe loc.

"Cambridge, pe lângã prestigiul academic, îţi deschide multe drumuri, îţi oferã extrem de multe oportunitãți. Îmi place foarte mult cã au un colectiv restrâns. Suntem maxim 40 pe an la arhitecturã", spune tânăra.

Delia Avram, mama Larei, care i-a și fost învãțãtoare în clasele primare, spune cã nu nota obținutã e ceea ce definește un elev foarte bun, ci cunoștintele cu care rãmâne acesta: "Mie, ca părinte, mi-a fost foarte ușor. Adică totul venea din ambiția ei și din dorința ei de a cunoaște. Ea a fost de mică un copil foarte curios și foarte receptiv."

În opinia Danei Heuberger, fosta dirigintă a eminentei eleve, "Lara Avram e unul dintre acei tineri care te motivează să fii mai bun. Este ambițioasă, extrem de perfecționistă și are așteptări mari și de la ea însăși și de la cei din jur."

"Ce înseamnă pentru profesori? Înseamnă o reușită a muncii lor pe parcursul a patru ani", completează Cristian Heuberger, directorul Colegiului Național "Gheorghe Șincai" Baia Mare.

În timpul liber, Lara e la fel ca oricare adolescentã de vârsta ei. Îi place sã citeascã, sã cãlãtoreascã și sã își facã noi prieteni. Este voluntar în cadrul unui ONG și timp de 3 ani a fcut parte din Consiliul Local al tinerilor din Baia Mare.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri