Tineri solişti din Oradea, pe aceeaşi scenă cu artişti consacraţi din Budapesta

Data publicării:
opereta

Emoţiile scenei la vârsta adolescenţei. Este proiectul cultural prin care au trecut mai mulţi elevi şi studenţi din România şi Ungaria. Aceştia au susţinut un spectacol de operetă la Filarmonica din Oradea. Alături de mai tinerii interpreţi, pe scenă au urcat şi trei artişti consacraţi din Budapesta.

Câţiva adolescenţi care studiază canto clasic au avut şansa să cânte duminică pe o scenă adevărată, alături de artişti consacraţi din Budapesta. Patrik Buzási, un tânăr orădean care s-a apropiat de operetă, spune că s-a îndrăgostit de acest gen muzical şi că visează la o carieră de solist.

"Trebuie să cânți, să și dansezi, să zici proză dintr-o piesă de teatru. Îmi place foarte mult opereta și e pasiunea mea să cânt opereta și musical și vreau să ajung până la opereta din Budapesta."

Alături de ceilalţi adolescenţi cooptaţi în acest spectacol, Patrik a trecut printr-un curs de operetă, al cărui final a fost show-ul de duminică de la Filarmonica din Oradea.

"Există o idee preconcepută că opereta este pentru oameni în vârstă, că e demodată. În spectacol se poate vedea că reflectă sentimentele și trăirile tinerilor, pentru că opereta vorbește despre dragoste. Și asta ţine, de fapt, şi de viața tinerilor", a remarcat Peller Karoly, solist al teatrului de operetă din Budapesta.

"Și acum puteți vedea suntem prezenți atât de mulți tineri , Media de vârstă se învârte între 16 și 20 și ceva de ani. Deci nu e este adevărat că opereta e ceva demodat, ci, din contră, e ceva plăcut și popular îndeosebi în rândul tinerilor", a completat Kardffy Aisha, solistă a teatrului de operetă din Budapesta.

Sala Filarmonicii din Oradea a fost arhiplină la acest eveniment, care promovează un gen muzical mai aparte în rândul orădenilor.

"Încercăm să promovăm cultura ca experiență profesională și dorim să fie o parte culturală, (...) o continuare teatrului de vară organizat anual", a precizat Korosi Kristof, organizator al evenimentului.

Spectacolul de operetă de la filarmonica orădeană a fost organizat cu sprijinul Asociației Studenţilor Maghiari din Oradea.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri